دکتر حسن بشیر، رئیس هیئت علمی دومین همایش سواد رسانه ای در گفتگو با ایرنا
تهران – ایرنا – رئیس هیئت علمی دومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی از ارتقای سطح علمی و محتوایی سواد رسانه ای در كشور خبرداد وگفت: از مصادیق رشد، فراگیری و ارتقای این مهم می توان به برگزاری همایش ها و نشست های مختلف تخصصی و عمومی به میزبانی 12 استان كشور اشاره كرد.
حسن بشیر روز شنبه درگفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تشریح جزئیات و ابعاد مختلف برگزاری دومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی همراه با مسئولیت اجتماعی، اظهارداشت: اعضای كمیته علمی همایش تاكید براین داشتند كه سطح علمی و محتوایی سواد رسانه ای و اطلاعاتی نسبت به سالهای گذشته ارتقاء چشمگیری داشته و برای این ادعا مصادیقی را برشمردند.
وی یادآورشد: این همایش همراه با نشست های مختلف در راستای معرفی و تبیین سواد رسانه ای ، در12استان شامل خراسان رضوی، خوزستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، اصفهان، سمنان، مركزی، بوشهر، قزوین، كرمان و سیستان و بلوچستان برگزارشد.
این پیشكسوت عرصه رسانه و علوم ارتباطات درادامه، برگزاری پنج نشست تجربه نگاری شامل بررسی تجربه رسانه های خارجی در حوزه سواد رسانه ای و اطلاعاتی با حضور روسای دفاترهفت رسانه خارجی در جمهوری اسلامی ایران، نقد و بررسی برنامه های تلویزیونی حوزه سواد رسانه ای و اطلاعاتی، نقد و بررسی فیلم های سینمایی از منظر سواد رسانه ای و اطلاعاتی، نشست تجربه نگاری معلم های دست اندركاران حوزه سواد رسانه ای در آموزش و پرورش و نشست تجربه نگاری اساتید سواد رسانه ای دانشگاه ها را از دیگر مصادیق ارتقای محتوایی سطح علمی سواد رسانه ای برشمرد.
این مدرس دانشگاه همچنین، برگزاری پنج پنل با حضور 15استاد تمام، دانشیار و استادیار دانشگاه ها همراه با ارائه 50 مقاله توسط شركت كنندگان درهمایش وهماهنگی با فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات فرهنگ- ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برای انتشار مقاله برتر هر پنل و فصلنامه علمی ترویجی رسانه برای انتشار مقالات دوم و سوم هرپنل،اهدای بسته های محتوایی به معلمان شركت كننده در همایش با هدف ارتقای مهارتهای آنها در حوزه آموزش سواد رسانه ای به دانش آموزان را ازدیگر جوانب رشد این همایش عنوان كرد.
استاد دانشگاه امام صادق (ع)، همچنین تمركز دست اندركاران همایش بر ضرورت آموزش سواد رسانه ای از مقطع ابتدایی و برگزاری 3 نشست قبل از برگزاری همایش با مسئولان وزارت آموزش و پرورش با هدف تهیه طرحی در این خصوص همراه با صدور گواهینامه الكترونیك شركت درهمایش از طریق پورتال همایش با ارائه كد ملی شركت كنندگان با هدف صرفه جویی در زمان و هزینه ها را نیز در راستای خروجی این همایش دانست.
بشیر درعین حال اظهارداشت: در نشست نقد و بررسی دومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی توسط اعضای كمیته علمی تاكید شد كه هنوز راه زیادی در زمینه تولید دانش بومی سواد رسانه ای در ایران داریم و هر چند عملكرد دبیرخانه همایش در زمینه برگزاری یك همایش علمی ترویجی مناسب ارزیابی شد اما مقرر شد در سال های آتی با هدف ارتقای همایش به عنوان یك همایش علمی پژوهشی و افزایش توانمندی دبیرخانه همایش برای تولید دانش بومی، برگزاری همایش توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به یكی از دانشگاه ها یا پژوهشگاه هایی كه طرح بهتری برای برگزاری همایش ارائه دهند واگذار شود.
به گزارش ایرنا، «سواد رسانه ای» (Media Literacy) مفهومی قدیمی است كه نخستین بار مارشال «مك لوهان» در سال آن را به كار برد.
وی معقتد بود زمانی كه دهكده جهانی فرا رسد باید انسان ها به سواد جدیدی به نام سواد رسانه ای دست یابند. وقتی ما پایههای سواد رسانهای را به زبان حاضر ترجمه میكنیم، امروز دیگر نمیتوان از تعریفی استفاده كرد كه در سال 1964 آقای مك لوهان برای سواد رسانهای اعلام كرد. میبینیم كه یونسكو مرتب این تعاریف را تغییر میدهد. پیش از این روزگاری كامپیوتر نشان پیشرفت بود اما امروز سرانه داشتن افراد خبره و نخبه جامعه، تعیین كننده پیشرفت یك كشور است كه گاهی در كشورهای پیشرفته وجود این افراد از یك درصد به 10درصد هم رسیده است.
با این توضیحات می توان گفت كه سواد رسانه ای مجموعهای از مهارتهای قابل یادگیری است كه دسترسی به توانایی، تجزیه و تحلیل و ایجاد انواع پیامهای رسانهای را دربر می گیرد.
همایش سواد رسانه ای با محورهای «سواد رسانه ای و اطلاعاتی، خانواده و توانمندسازی»، «سواد رسانه ای و اطلاعاتی، خانواده و سبك زندگی»، «سواد رسانه ای و اطلاعاتی، خانواده و آموزش» و «سواد رسانه ای و اطلاعاتی، خانواده، دین و اخلاق» برگزار شد.
فراهنگ ** 9246 ** 1355 **
منبع خبر: www.irna.ir